Hmm, der findes ikke noget bedre end fransk nougat!
Og denne opskrift er fantastik, mest fordi at denne franske nougat ikke bliver
skrig-sød og at smagen af honning ikke overdøver det hele, som jeg har oplevet
med andre opskrifter.
For at få en vellykket fransk nougat, er der nogen
ting man lige skal vide :)
Nr. 1: når marengs og sukkerlage skal
røres sammen, skal der rørs i ca. 10 minutter!, ellers risikere du at det
færdige resultat "smelter" ved stuetemperatur.
Nr. 2: Det kræver en robust
røremaskine!! KitchenAid eller ligene.
En alm. håndmixer kan ikke klare det, og tro mig, det kan dine armkræfter heller ikke!.
En alm. håndmixer kan ikke klare det, og tro mig, det kan dine armkræfter heller ikke!.
Ingredienser
Marengs:
60 g sukker
75 g pasteuriserede æggehvider
Sukkerlage:
120 g vand
360 g sukker
210 g glukose
210 g honning
Fyld:
375 g mandler
150 g pistacienødder
60 g sukker
75 g pasteuriserede æggehvider
Sukkerlage:
120 g vand
360 g sukker
210 g glukose
210 g honning
Fyld:
375 g mandler
150 g pistacienødder
Udstyr:
sukkertermometer
silikonemåtte til bagning
florsukker
sukkertermometer
silikonemåtte til bagning
florsukker
Sådan gør du
Pisk marengs luftig og stiv.
Sukkerlagen sættes over, så den koger ved moderat varme, til den opnår en temperatur på 145 grader (som skal måles med et sukkertermometer).
Mandler og pistacienødder ristes let på en plade i ovnen.
Den kogende sukkerlage hældes i tynd stråle ned i marengsen, mens der piskes. Rør i ca. 10 minutter, til massen er sej og lettere afkølet.
Tilsæt de let ristede nødder i massen, og vend derefter massen ud på silikonebageplade strøet med florsukker.
Nougaten rulles ud med kagerulle til den ønskede størrelse. Lad den afkøle helt, og skær den ud i ønskede stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar