Pinterest

mandag den 11. juni 2012

Pavlova

Pavlova er den fantastisk dessert fra New Zealand. Desserten stammer tilbage fra ca. 1927, og er opkaldt efter den russiske ballet danser Anna Pavlova.

Realt set er Pavlova er høj marengs kage med frugt (traditionelt passionsfrugt) men det smager bare fantastisk og er et sikkert hit!

Faktisk smager den så godt at jeg, i den måned jeg selv var i New Zealand, måtte smage Pavlovaen på alle de steder jeg var inde og spise.

Der er mange opskrifter, men jeg vil klart anbefalede Odense Marcipan’s opskrift. Marengs kagen bliver dog ikke høj, som den bør, men marcipanen gør den bare så yumi at det ikke gør noget.

Odense Marcipan's Opskrift:



1 dl æggehvide
1/2 tsk. eddike
150 g flormelis
125 g marcipan
¼ ltr. piskefløde
frugt og bær til pynt





Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af sukkeret til stift skum. Vend resten af sukkeret i, og pisk videre, til det hele er stift igen.
Riv marcipanen i marengsmassen, og vend det hurtigt sammen. Læg marengsen som et stort bjerg på en bageplade med bagepapir. Gå efter en diameter på 20-25 cm. Bag i 30-40 min. ved 150 grader, så den er sej og karamelagtig i midten. Sæt den til køling på en rist.
Umiddelbart inden servering pyntes med flødeskum og masser af frugt og bær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar