Pinterest

onsdag den 2. august 2017

Birkes-Citron Muffins

De er svampede, lette, syrlig friske og helt igennem uimodståelig !!

De er efterhånden blevet en fødselsdags tradition, da de er den perfekte kontrast til den tunge, fed og søde lagkage.



INGREDIENSER :

Sirup:
Citronsaft fra 2 citroner (skalen skal bruges i dejen)
2 dl Sukker

Dej:
6 Æg
350 g Sukker
1 Citron (skal og saft, samt skal fra 2 dem brugt i siruppen)
150 g Smør (smeltet)
1 dl Birkes
350 g Mel
1½ spsk.  Bagepulver
1 dl Mælk


Saften af de sidste 2 citroner koges sammen med sukkeret til en sirup.
køl af.

Pisk æggene med sukkeret til skum.
Bland smør med citronskal, citronsaft, birkes og mælk sammen, og vend det i æggene.
Herefter blandes mel og bagepulver i.
Kom dejen i formene, og bag dem ved 200 grader i 15-20 min.

Prik huller i muffinerne og hæld siruppen over, når de kommer ud af oven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar